Het verhaal van...

Mijn naam is Andrea Westphal, 19 jaar en woonachtig in Berkel en Rodenrijs. In de eerste 10 weken van het examenjaar van mijn opleiding ben ik te vinden bij Van der Linde interieur.

Ik zal eerst mezelf even voorstellen en vertellen wat ik doe in het dagelijks leven. Ik doe op dit moment de opleiding tot interieuradviseur en ik zit nu in het 4e leerjaar, oftewel het examenjaar. Dit houdt in dat ik over ongeveer een jaartje afgestudeerd interieuradviseur ben. Mijn passie voor interieur was al snel te vinden, mijn kamer was namelijk nooit lang hetzelfde. Ongeveer elke maand had ik weer een ander idee voor de indeling en spelletjes wat betreft interieurs vond ik ook altijd interessant. Gedurende deze opleiding ben ik het interieur alleen maar leuker en interessanter gaan vinden.
Naast dat ik interieur erg leuk vind heb ik nog een aantal interesses. Op zaterdagochtend ben ik te vinden bij de scouting in Berkel en Rodenrijs. Hier ben ik als vrijwilliger leiding van de jongste groep scoutingleden, ook wel de Bevers genoemd. Dit zijn kinderen van 5 tot 7 jaar die elke zaterdagochtend naar de scouting komen om 1,5 uur samen met leeftijdsgenoten mee te doen aan het programma wat de leiding in elkaar heeft gezet.

Als bijbaantje ben ik een aantal dagen in de week te vinden bij de Mac Donalds, ook in Berkel en Rodenrijs. Hier werk ik nu ongeveer 2 jaar en doe ik eigenlijk alles wat er van het Mac Donalds personeel verwacht wordt, dus van schoonmaken, kassa tot aan het eten serveren aan de klanten.
Tot slot ben ik van mezelf erg creatief, dus op de vrije dagen ben ik daar mee bezig. Op deze dagen ben ik mezelf aan het ontwikkelen op het gebied van interieur of ik ben gewoon lekker creatief aan het tekenen of iets dergelijks. Daarnaast ben ik nu ook bijna twee jaar samen met mijn vriend die bovendien ook erg handig is en waar ik dus ook vaak mee aan het klussen ben.

Zoals je wel kunt merken ben ik een bezige bij en houd ik niet van stilzitten, dit hebben ze inmiddels ook gemerkt bij Van der Linde interieur. Daarnaast ben ik ook iemand die graag door werkt en daarnaast wil ik ook graag goed werk leveren.

Van der Linde Interieur het verhaal van Andrea 2

Mijn stageperiode bij Van der Linde interieur

Eigenlijk wilde ik de eerste stageperiode van mijn opleiding al bij Van der Linde interieur stagelopen, dit was in het tweede jaar. Toen vertelde ze mij dat ze in principe alleen 3e of 4e jaars stagiaires aannemen. Dit heb ik onthouden en toen ik voor deze periode moeilijk een stage kon vinden door de coronacrisis, heb ik bij Van der Linde interieur gesolliciteerd. Gelukkig hadden ze hier nog plek voor mij als stagiair.

Bij deze stage ging ik er eigenlijk zonder verwachtingen in omdat ik eigenlijk ook niet echt wist wat ik kon verwachten. Tot nu toe heeft deze stage mij echt nog niet teleurgesteld, ik vind dit een enorm leuk bedrijf om stage te lopen en ook zeker een aanrader. De periode dat ik hier stage mag lopen is 10 weken en eigenlijk vliegt dat zo voorbij. Dit komt denk ik mede doordat het momenteel erg druk is achter de schermen, maar ook doordat ik het erg naar mijn zin heb. Daarbij merkte ik ook vanaf het begin dat je bij dit bedrijf echt opgenomen word in het team en je ook echt onderdeel bent van het team. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, hierdoor leer je ook het meeste hoe het er in het bedrijf aan toe gaat. Ook kan ik in dit bedrijf ook veel tekenen en meehelpen met projecten en dat vind ik echt heel leuk om te doen. Zo mag ik bijvoorbeeld meedenken over wat voor vloer er gekozen wordt bij een project of welke accessoires er toegepast worden in een project.

Tijdens deze stage heb ik de mogelijkheid gekregen om mee te gaan naar een eerste klantgesprek van een nieuw project. Vervolgens mocht ik ook aan de slag gaan met dit project door de tekeningen te digitaliseren en een conceptbeeld op te stellen. Toevallig was er in mijn stageperiode ook een “spoedproject” aan bod gekomen. Dit houdt in dat een project binnen een korte tijd af moet, denk hierbij aan 1 à 2 weken. Hierdoor kreeg ik dus de mogelijkheid om het hele project mee te maken om het maar even zo te zeggen. Dus ik heb buiten een kennismakingsgesprek ook bij een presentatie erbij mogen zitten. Wel was het zo dat deze presentatie online via Teams ging vanwege de coronacrisis die gaande is.

Van der Linde Interieur het verhaal van Andrea 3

Buiten de projecten mag ik ook dingen doen in de showroom, denk aan stijlen, klanten ontvangen, posters ophangen in de showroom. Schoonmaken hoort er uiteraard ook bij maar dit doen we op dinsdag ochtend met z’n allen.

Ongeveer halverwege mijn stageperiode heb ik samen met mijn stagebegeleider afgesproken om ook deels thuis te werken, net als een groot deel van Nederland. Dit was naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte. Hierop hebben wij besloten dat ik 2 dagen thuis ga werken en 2 dagen aanwezig zal zijn bij Van der Linde interieur, dit omdat ik dan ook kan helpen in de showroom of de telefoon op te nemen.

Als ik terugkijk naar al mijn stages tot nu toe vind ik dit eigenlijk wel degene die ik het leukste vind. Dit komt vooral doordat ik hier het gevoel heb dat ik echt in het team opgenomen wordt en dat je dus voor 10 weken onderdeel van het team bent. Daarnaast heb ik hier de afgelopen weken onwijs veel geleerd, dit zal ongetwijfeld alleen nog maar meer weer worden in de laatste weken. Tot slot vind ik het ook een leuk team om tussen te werken en je krijgt toch ook aardig wat verantwoordingen tijdens je stage, denk aan de deuren te openen in de ochtend en aan het einde van de dag alles af te sluiten.

Om deze blog leuk af te sluiten heb ik nog een leuk nieuwtje: over een tijdje ben ik namelijk weer te vinden bij Van der Linde interieur. Ik mag hier namelijk ook mijn eindexamenstage gaan lopen, waar ik erg blij mee ben!

Andrea

MEER INSPIRATIE !