Revolutionair matras

Je staat er misschien niet bij stil als je aan het einde van de dag je bed in wilt duiken, maar jouw matras zal waarschijnlijk uiteindelijk ook bij het grofvuil belanden om vervolgens verbrand te worden. Het milieu krijgt hierdoor een zware klap vanwege de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen. Dit kan anders!

Vander Linde Interieur hetverhaalvan1 5miljoenmatrassen

Auping wilt geen afval meer, of verbranding van gebruikte matrassen. Ze willen de kringloop sluiten. Daarom ontwikkelen zij het eerste circulaire matras ter wereld: Auping Evolve! Dit doet Auping door de grondstoffen uit de matrassen te hergebruiken met als uitgangspunt circulariteit.

Het herontwerpen van producten is hierbij een must om moderne en hoogwaardige materialen keer op keer in te kunnen zetten. Op deze manier maakt Auping matrassen waarvan alle onderdelen bruikbaar zijn in nieuwe matrassen. Op deze manier sluit de kringloop.

Auping Evolve is namelijk gemaakt van slechts twee materialen; staal en polyester. Daarom is dit circulaire matras anders dan het huidige matrassenassortiment van Auping. Op basis van onderzoek en nieuwe inzichten heeft Auping de opbouw en zonering opnieuw bekeken. Auping Evolve heeft 3 zones met pocketveren die asymmetrisch zijn opgebouwd. Elke zone ondersteunt een specifiek lichaamsdeel: schouders, taille en heupen. Dit matras heeft een zachte schouderzone, een wat harde taillezone en een gemiddelde heupzone. Dat maakt Auping Evolve uitermate geschikt voor mensen waarbij de taille smaller is dan de heupen.

Vander Linde Interieur Auping Auping Evolve