Lokale producten

Vanderlindeinterieur_Arco

LOCALE PRODUCTEN


Wij willen graag de wereld mooi achter laten voor de toekomstige generaties. Daarom werken wij met partners die hun blik op de toekomst gericht hebben. Wat ons met hen verbindt, is een groot respect voor de natuur. Eén van deze partners is Arco, een familiebedrijf die sinds 1904 is gevestigd in Winterswijk. Ze doen al meer dan een eeuw waar ze goed in zijn: meubels maken!

Bij Arco houden ze hun productieketen zo kort mogelijk. Daarom worden hun partners dicht bij huis gezocht. Het voordeel hiervan is dat er geen onnodige vervoerskilometers en uitstoot gemaakt wordt en daardoor geen onnodige energie verspild wordt. Door te werken met hout uit de omgeving en partners uit de regio, verkleinen ze hun impact op de natuur!

Vanderlindeinterieur_Arco
Vanderlindeinterieur_Arco landschap
Vanderlindeinterieur_ARCO LOCAL WOOD
Vanderlindeinterieur_Arco Base

Wat vooral uniek is, is dat Arco anno 2017 alle producten in hun eigen fabriek in Nederland maakt, met de kennis en kunde van medewerkers uit de regio. Dit familiebedrijf is loyaal aan de omgeving en dat betekend dat ze niet van ver halen, wat dichtbij te krijgen is.

Voor de LOCAL WOOD collectie werkt Arco daarom alleen met hout uit Nederland en West- Duitsland. De fabriek bevindt zich namelijk op zo’n 5 km van de grens en Duitsland is bij uitstek een houtland. Het zou immers zonde zijn geen gebruik te maken van zoveel beschikbare kwaliteit bij onze Oosterburen!

De naam zegt het al: een basisstuk. Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een houten tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven. De Base is het eerste product uit de nieuwe Lokaal Hout-collectie van Arco: meubels uitgevoerd in hout uit de buurt van de fabriek. Want niet alle mooie dingen komen van ver… En dat maakt de Base ook nog eens een duurzame tafel. De Base is multifunctioneel, zo is hij uitermate geschikt als rechthoekige eettafel, maar kan hij ook perfect als werkplek gebruikt worden.

Vanderlindeinterieur_Arco local wood collection
Vanderlindeinterieur_Arco Re base

Wij waren al fan van Arco, maar waar dit bedrijf nog meer punten mee heeft gescoord is het maken van de Re-Base tafel! Bij de 115e verjaardag van het bedrijf heeft Arco namelijk een limited edition van de Base tafel gemaakt : Re-base. Bij de nog duurzamere Re-base tafel wordt gebruik gemaakt van reststukken hout, die over dwars worden verlijmd. Zo kunnen ze nog efficiënter gebruik maken van het lokale hout en wordt er minder schaars hout verspild. De limited edition Re-base is gemaakt van eiken hout en is verkrijgbaar in twee lengtes 240 of 280 cm.

Wij houden ervan!

MEER INSPIRATIE !