Een sfeermaker in je interieur: vloerkleden!

Wil je graag meer sfeer, warmte en huiselijkheid in huis halen? Mis je de samenhang in je interieur en ben je op zoek naar een verbindend element? Of zoek je juist een mooi ‘statement piece’ om je interieur echt af te maken? Dan is een mooi vloerkleed vaak de oplossing.

Een behaaglijk karpet voegt net dat extra beetje sfeer en warmte toe aan een ruimte. Of je nu een kleine woonkamer hebt of een royale eethoek die je een eigen plekje wilt geven: een vloerkleed past altijd en er is voor ieder wat wils!

Vanderlindeinterieur_Parade touch extra 174 vloerkleed touch crafted oak warm beige premium vinyl 160509 3627

Ze zijn er in alle soorten en maten, kleuren en materialen. Hoe kies je het vloerkleed wat goed bij jou past?
Een goed karpet kan het karakter van een kamer benadrukken. Voor welke sfeer wil je gaan? Een groot hoogpolig kleed kan zorgendragen voor een warme sfeer terwijl een rond laagpolig karpet ervoor kan zorgen dat de ruimte een modernere sfeer krijgt.
Ga voor felle kleuren en patronen en voor een uitgesproken kleed om een statement te maken en karakter te geven aan de ruimte. Kleden kunnen een kamer totaal transformeren!

Verder is een karpet ook uiterst functioneel om een ruimte in te delen. Een woonkamer, eethoek en keuken in één ruimte? Geen probleem, door een mooi vloerkleed neer te leggen kun je zonder een ruimte af te schermen toch een apart gedeelte creëren. Plaats een karpet naar eigen wens in de zithoek en deze krijgt meteen je creëert gelijk een aparte ruimte.

Vanderlindeinterieur_Blog karpet sfeermaker tarket vloerkleed vanderlindeinterieur 2

Ook wanneer de vloer niet meer helemaal naar wens is, biedt een vloerkleed een goede en makkelijke verbetering voor het interieur. Heb je een prachtige authentieke houten of stenen vloer die toch een beetje koud voelt aan de voeten? Ga dan voor een royaal vloerkleed voor het gewenste comfort, zonder het karakter van de originele vloer uit het oog te verliezen.

Vloerkleden zijn dus ideaal en helemaal trendy. Door middel van het combineren van kleden met meubels en kleuren kunnen er allemaal verschillende stijlen worden gecreëerd. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos!

Vanderlindeinterieur_Blog karpet sfeermaker tarket vloerkleed vanderlindeinterieur 3

Kom voor meer inspiratie gerust langs in onze showroom waar u verschillende vloerkleden treft van kwaliteitsmerken en laat u adviseren door onze experts in interieur over alle mogelijkheden!

MEER INSPIRATIE !