Ontdek de top drie interieurtrends!


Ben jij op zoek naar inspiratie om jouw interieur op te frissen en een nieuwe look te geven? Zoek niet verder, onze interieuradviseurs helpen je graag verder om jouw interieur echt persoonlijk te maken. Hieronder vind jij drie interieurtrends van dit moment. Of je nu houdt van een rustgevende sfeer, minimalistische stijl of een vleugje nostalgie, er is voor ieder wat wils. Laten we deze trends eens van dichterbij bekijken!

Trend 1. Breng de natuur in huis met natuurlijke materialen

De eerste trend draait om het creëren van een rustgevende en harmonieuze sfeer door de natuur in huis te halen. Groene planten zijn een geweldige manier om je interieur op te frissen en tegelijkertijd een ontspannen sfeer te creëren. Kies voor luchtzuiverende planten zoals de ficus, sansevieria of de goudpalm om niet alleen jouw interieur te verfraaien, maar ook de luchtkwaliteit te verbeteren.

Daarnaast kun je natuurlijke materialen zoals hout, rotan, steen en linnen gebruiken om je interieur een organische uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels, rotan manden, linnen gordijnen of een natuurstenen muur. Deze materialen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer, waardoor je je direct thuis voelt.

Leolux hoekbanken

Trend 2. Strakke lijnen, neutrale kleuren en functionele elementen

De tweede trend richt zich op eenvoud, minimalisme en functionaliteit. Strakke lijnen, neutrale kleuren en functionele elementen zorgen voor een gevoel van rust en orde in jouw woon- of slaapkamer. Kies voor meubels met een eenvoudig ontwerp, zonder al te veel extra details of versieringen. Ga voor kleuren zoals wit, grijs, beige en zachte pasteltinten om een lichte en open sfeer te creëren.

Bij deze trend draait het ook om het efficiënt gebruiken van de ruimte. Kies voor multifunctionele meubels zoals een bed met opbergruimte eronder, een uitschuifbare eettafel of een modulaire bank die je naar eigen wens kunt aanpassen. Op deze manier houd je je interieur netjes en overzichtelijk, terwijl je toch alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Als je ideeën zoekt om nog slimmer met de ruimte om te gaan kom dan gerust eens langs of maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs.

AUPING NOBLE


Trend 3. Voeg een vleugje nostalgie toe

De derde interieurtrend is geïnspireerd op het verleden en brengt een vleugje nostalgie in interieur. Warme kleuren, ronde vormen en vintage meubels zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Denk aan een fluwelen fauteuil in een diepe bordeauxrode kleur, een ronde salontafel met houten poten of een vintage dressoir met sierlijke details.

Om deze trend helemaal af te maken, kun je accessoires en decoratie met een knipoog naar het verleden toevoegen. Hang bijvoorbeeld een retro wandklok aan de muur, plaats een ouderwetse platenspeler in de woonkamer of decoreer je planken met vintage vazen en fotolijstjes.

Breng jij de trends ook in huis?

Deze drie interieurtrends bieden volop mogelijkheden om jouw huis een frisse en stijlvolle update te geven. Zodat het een persoonlijk interieur wordt. Jouw interieur. Of je nu kiest voor een rustgevende sfeer met natuurlijke elementen, een minimalistisch interieur met strakke lijnen of een nostalgische look met vintage invloeden, het belangrijkste is dat je een ruimte creëert waarin jij je helemaal thuis voelt. Onze interieuradviseurs en interieurarchitecten helpen jou graag met een persoonlijk interieuradvies. Kom gerust langs of maak een afspraak!