Kleine óf grote interieurtransformaties

Vander Linde Interieur interieuradvies

Toe aan een nieuw interieur of misschien wel een kleine verandering met een groots effect?

Wanneer schakel je een Interieurarchitect in en wanneer kun je door een verkoopadviseur ook prima geholpen worden? Bij VAN DER LINDE INTERIEUR zien wij dat onze klanten niet altijd goed weten wat ze kunnen verwachten van onze experts. Daarnaast weten ze vaak niet zo goed wat ze willen veranderen aan hun interieur en gaan ze hier zelf mee aan de slag, met als resultaat dat hun interieur nog steeds niet ‘’af’’ voelt… Met deze tips begeleiden wij jou in jouw keuzes voor het mooiste interieur.

Gaat het om een nieuw interieur of wil je je bestaande interieur veranderen?

Wanneer er een nieuw interieur gerealiseerd dient te worden zijn er veel factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Een Interieurarchitect kijkt niet alleen naar mooie meubels en afwerkingen voor het creëren van een interieur, maar maakt ten eerste een analyse van de bouwkundige aspecten van de ruimte. De bouwstijl van een pand, de inval van natuurlijk licht, de proporties en het gebruik van bestaande bouwmaterialen en vele andere aspecten zijn belangrijk voor het vormen en indelen van een ruimte. Door mee te denken over hoe de ruimte gebruikt zal worden en welke uitstraling het interieur moet krijgen, kunnen onze Interieurarchitecten een interieur ontwerpen wat esthetisch als zowel functioneel in balans is. Tevens zijn ontwerpoplossingen, zoals uniek maatwerk en toepassingen van exclusieve materialen een doelmatige manier om een interieur karakter te geven.

Vander Linde Interieur interieuradvies interieur

Stel jezelf daarom deze vraag: Waarom ben ik niet tevreden met mijn interieur?

Het kan namelijk zo zijn dat jouw interieur een kille uitstraling heeft of misschien wel uit te veel bij elkaar geplaatste spullen bestaat. Wat jouw woonfrustratie ook is, wees niet bang om kritisch naar jouw eigen interieur te kijken en de spullen die je hebt staan.

Wanneer het gaat om het transformeren van een bestaand interieur, dient rekening gehouden te worden met een sfeer die al is neergezet. Er zijn vast wel meubelen die echt niet weg hoeven, omdat ze nog in prima staat verkeren of niet lang geleden zijn aangeschaft. Daarnaast vertelt het huidige interieur al een verhaal en is het aan onze verkoopadviseurs de uitdaging om een mooie aanvulling te vinden of juist een verandering teweeg te brengen, zodat er meer harmonie ontstaat.

Opruimen is een goed begin naar een mooi interieur!

Je weet immers waar je je aan stoort in jouw interieur, dus begin maar met opruimen. Veel spullen die een onsamenhangend geheel vormen is één van de grootste interieur ergernissen. Onder opruimen verstaan we overigens niet het verplaatsen van spullen naar kasten, welke vervolgens uit beginnen te puilen … Door eerst alle spullen (denk aan accessoires en kleine meubels) te categoriseren in verschillende groeperingen ontstaat overzicht. Wellicht kunnen er wat spullen weg of komen ze beter tot hun recht in een andere ruimte. Het kan ook zo zijn dat niets weg mag, omdat er een herinnering aan verbonden is. Deze spullen verdienen het dan om tentoongesteld te worden in bijvoorbeeld een mooie kast of op een mooi meubel. Het doel van deze belangrijke stap is het creëren van inzicht in jouw eigendommen, zodat je er achter kunt komen waar je vrolijk van wordt en waar je toch afscheid van moet nemen.

Vander Linde Interieur interieuradvies kasten

Wordt het een grote transformatie of kleine verandering?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is één factor heel erg belangrijk: budget.

Het hangt namelijk af van wat je allemaal wilt veranderen. Hoe meer je immers wilt veranderen, hoe meer het gaat kosten. Jouw budget is daarom leidend voor het bepalen van een plan van aanpak. Onze Interieurarchitecten en verkoopadviseurs zullen hier rekening mee houden en een ontwerp maken wat binnen de prijsklasse valt van jouw budget. Een ruimte kan namelijk al helemaal anders aanvoelen door de wanden te sauzen in een andere kleur of door een mooi karpet te plaatsen bij de bank. Kleine veranderingen in jouw interieur hoeven namelijk niet complex te zijn. Voor deze kleinere interieuroplossingen adviseren wij daarom om samen met onze verkoopadviseurs (vrijblijvend) om de tafel te zitten, om zo tot een mooi resultaat te komen.

Bij complexere interieuropgaven, denk hierbij bijvoorbeeld aan veranderingen betreffende de indeling van een interieur, het kiezen van andere afwerkingen op de wanden, vloeren en ramen of de vraag naar uniek maatwerk, kunnen onze Interieurarchitecten jouw interieur ontwerpen en visualiseren, zodat er naar een mooi definitief plan gewerkt kan worden.

Wil je een totaaladvies of juist een ‘’duw in de goede richting’’?

De meeste klanten die interieuradvies vragen willen graag iemand die overal over nadenkt van concept tot oplevering. Dat neemt niet weg dat er ook klanten zijn die zelf graag het één en ander willen doen, om de kosten zo laag mogelijk te houden of omdat ze het simpelweg leuk vinden om te klussen.

Onze Interieurarchitecten stellen zich daarom flexibel op en kunnen het advies steeds verder uitbreiden als hier behoefte aan is.

Zo zouden ze kunnen starten met het maken van een concept en kleurenplan, welke uitgewerkt kan worden naar specifieke keuzes (denk aan afwerkingen, meubelen, verlichting etc.) om daarna zelf een stap verder te gaan en technische detailleringen uit te werken. Onze projectbegeleider maakt vervolgens een offerte, zodat de kosten en planning inzichtelijk gemaakt kunnen worden en het interieur gerealiseerd kan worden. VAN DER LINDE INTERIEUR heeft allround interieurvakmannen in dienst en zo houden we de lijntjes kort als het gaat om communicatie.

Wat houd jou tegen om een afspraak te maken met onze Interieurarchitecten of verkoopadviseurs?

Misschien heb je genoeg aan een goed gesprek om jouw interieur te veranderen. Onze verkoopadviseurs denken namelijk graag met jou mee over de kleine veranderingen die een groot resultaat teweeg kunnen brengen. Aan de hand van een (vrijblijvend) gesprek in onze showroom, kunnen onze verkoopadviseurs meedenken over de mogelijkheden en opties welke binnen jouw budget vallen. Natuurlijk kun je ook binnenlopen wanneer het jou uitkomt, maar onze verkoopadviseurs maken liever extra tijd voor jouw vrij om ongestoord te brainstormen over jouw nieuwe interieur.

Je hoeft niet te twijfelen over het inschakelen van een Interieurarchitect. Wij maken de advieskosten namelijk altijd van tevoren kenbaar. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. Door jouw wensen en eisen te bespreken voor de betreffende ruimte(s) kunnen onze Interieurarchitecten een offerte opstellen, waarin vermeld staat welke werkzaamheden zij zullen verrichten om tot een fantastisch ontwerp te komen.

Bang dat er geen klik is met één van onze Interieurarchitecten? Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en tevens een unieke mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in onze showroom in Bleiswijk.

Er is dus echt geen reden meer voor twijfel… Bekijk hier ons portfolio of neem contact op via het contactformulier.